Recepten
Vegetarische pasta primavera
Ingrediënten:
- 300 g pasta naar keuze (bijvoorbeeld spaghetti, penne, of fusilli)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
- 1 kopje diepvriesdoperwten, ontdooid
- Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Vers geraspte Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)
Instructies:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en wat zout. Giet af en bewaar een kopje kookwater.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode ui toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de plakjes courgette en reepjes rode en gele paprika toe aan de pan. Bak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden maar nog steeds knapperig zijn.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten en ontdooide doperwten toe aan de pan. Bak nog 2-3 minuten mee, tot de tomaten iets zacht zijn geworden.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de groenten in de pan. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
- Voeg de gehakte basilicumblaadjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
- Roer alles goed door elkaar en verwarm nog even door.
- Serveer de vegetarische pasta primavera direct, eventueel gegarneerd met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Deze vegetarische pasta primavera zit boordevol kleurrijke groenten en is een heerlijke en voedzame maaltijd voor elke dag van de week. Geniet ervan!